Light Parmigiana

Parmigiana di melanzane grigliate, pomodoro fresco e certosa con schiacciata alla crema di patate e melanzane

Ingredienti:

  • Melanzana viola tonda
  • Pomodoro fresco
  • Certosa
  • Patata
  • Farine (integrale e “00”)
  • Acqua
  • Sale, pepe e olio e.v.d’oliva
  • Prezzemolo
  • Aglio e cipolla rossa

Tagliare a fette la melanzana e sagomarle con uno stampo cilindrico. Grigliare in una bistecchiera le fette mentre gli scarti, precedente ricavati, cucinarli su un soffritto di cipolla rossa. Preparare il sugo sminuzzando i pomodori e cucinandoli sul soffritto di aglio e cipolla. Salare e pepare. Creare in una teglia da forno la parmigiana di melanzane, alternando in ordine, una fetta di melanzana, il sugo di pomodoro e la certosa. Posizionare il tutto in forno a 180°C e cucinare per 15 min o fino allo scioglimento del formaggio. A parte mettere nel mixer le melanzane cucinate nel soffritto, la patata precedentemente lessata, prezzemolo, uno spicchio d’aglio, olio e.v.d’oliva,sale e pepe. Creare in questo modo una crema della consistenza preferita da servire su di una schiacciata di farina integrale (stesso procedimento della pasta per la pizza).

Parmigiana with grilled aubergines, fresh tomato and certosa cheese . Flat cake garnish with potatoes and aubergines cream

Ingredients:

  • Violet aubergine
  • Fresh tomatoes
  • Certosa (a typical Italian soft cheese)
  • Potato
  • Flours (wheat flour and white flour)
  • Water
  • Salt, pepper and extra virgin oil
  • Parsley
  • Garlic and red onion

Cut the aubergine into slices and cut them with a circle shape. Grill the circular slices and cook the rest of the aubergine in olive oil with browned red onion. Prepare now the tomato sauce cooking the pieces of cherry tomatoes with browned garlic and onion. Salt and pepper. Compose the parmigiana alternating a slice of aubergine, the tomato sauce and a bit of certosa cheese. Bake in the oven (180 °C) for 15/20 minutes. Mix the cooked aubergines and a boiled potatoes, adding parsley, a clove of garlic, e.v. olive oil, salt and pepper until obtaining a sort of cream. Serve the cream on a flat cake made like a classic pizza dough.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s