Fichi neri con prosciutto crudo/Black figs with raw ham

Fichi neri, prosciutto crudo con formaggio latteria e gelatina di prugne

Ingredienti:

  • Fichi neri
  • Prosciutto crudo
  • Formaggio (tipo a piacere)
  • Gelatina di prugne per formaggi

Arrotolare la fetta di prosciutto crudo, metterla sul piatto e porvi al centro il fico nero precedentemente tagliato nella parte superiore e aperto leggermente. Porre di fianco alcuni pezzi di formaggio guarniti con la gelatina di prugne. Decorare a piacere con eventuale emulsione di aceto balsamico o aceto balsamico invecchiato.

Black figs and raw ham with dairy cheese and plum jelly

Ingredients:

  • Black figs
  • Raw ham (Parma or San Daniele ham)
  • Dairy cheese
  • Plum Kelly for cheese

Roll the slices of ham and middle the black fig. Cut the cheese and garnish with plum jelly. If you want you can garnish figs and ham with some drops of mature balsamic vinegar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s