Risotto salmone e zucchine/ Risotto with fresh salmon and courgettes

Risotto al salmone e zucchine verdi

Ingredienti:

  • Riso arborio
  • Zucchine verdi
  • Salmone fresco in tranci
  • Brodo vegetale
  • Sale, pepe, cipolla rossa, olio e.v.d’oliva, prezzemolo

Preparare un soffritto di cipolla rossa e cuocervi le zucchine precedentemente lavate e tagliate a rondelle o a pezzettini. Salare e pepare. Tenere da parte una fetta (o quante necessarie) di zucchina e cuocerla ai ferri in una bistecchiera. Cuocere i tranci di salmone in bistecchiera, lasciarne da parte i necessari per guarnire il piatto mentre il rimanente unirlo alle zucchine cotte nel soffritto. Preparare un pentolino nel brodo e procedere a cottura del risotto seguendo il metodo tradizionale. Impiattare e guarnire con la zucchina e il trancio di salmone ai ferri conditi con sale, pepe, olio e.v.d’oliva e prezzemolo.

Risotto with fresh salmon and courgettes

Ingredients:

  • Rice (Carnaroli or Arborio variety)
  • Courgettes
  • Fresh salmon steaks
  • Vegetable stock (better if homemade)
  • Salt, pepper, red onion from Tropea, extra virgin olive oil, parsley

Wash and cut the courgettes into rounds. Cook in olive oil with browned red onion. Salt and pepper. Grill a slice of courgette and a piece of salmon steak for the decoration. Add the rest of the salmon steak to the courgettes and start to cook risotto in the traditional way, adding vegetable stock a little at a time. Cream with a knob of butter (not with cheese!!!) at the end of cooking time. Place on the plate like in the photo and dress with oil, parsley, salt and pepper.

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